Ha kul med ditt barn genom att läsa en barnbok tillsammans. Barnböcker är fulla av både söta och lärorika berättelser på barnhöjd och därför fångar de lätt ditt barns intresse. Använd barnböcker som godnattsaga, eller om ni bara behöver koppla av tillsammans så är det inte många barn som inte gillar att läsa barnböcker högt.
Spara 42%
Riktpris 91.38 kr.
Medlemspris 42.07 kr.
Riktpris 72.53 kr.
Spara 44%
Riktpris 161.01 kr.
Medlemspris 72.53 kr.
Riktpris 129.10 kr.
Visar 1 av 2 av 2 (1 sidor)

Barnböcker

Det finns mycket som är bra för barn när man läser högt för dem. Mycket tyder på att när barn läses högt stärks barnets psykiska hälsa avsevärt. Samtidigt som du stärker ditt barns psykiska hälsa får du också möjlighet till ett av de mest intima sätten att få kvalitetstid med ditt barn. Barnböcker ger dig möjlighet till en skön stund när du behöver koppla av lite under dagen.

Ditt barn kommer att älska när det läses högt eftersom ditt barn får din fulla uppmärksamhet medan du läser. En bra barnbok kan hjälpa till att stärka kopplingen mellan dig och ditt barn, eftersom du får mycket ostörd kvalitetstid. När barn får en god anknytning till sina föräldrar skapar det också grogrund för en god och trygg uppväxt. Detta är väldigt avgörande för barnets utveckling, barn utvecklas mycket genom kvalitetstid och högläsning.

När du läser högt för ditt barn får barnet en bättre förståelse för världen. Genom vissa barnböcker kan ditt barn lära sig att utveckla empati för andra människor, vilket förbättrar ditt barns sociala kompetens och stärker barnet för resten av livet. När du läser högt för ditt barn kommer du att stärka barnets förmåga att fokusera, samtidigt som du stärker koncentrationsförmågan, eftersom barnet lär sig att fokusera på en sak i taget.

Det finns många fördelar med att läsa högt för ditt barn, inklusive:

– Barnets tankesätt och förmåga att reflektera utvecklas när man läser böcker tillsammans. Samtidigt kan barnböcker stimulera barnets fantasi.
– Barnets språk utvecklas och ordförrådet utökas mycket varje gång man läser en ny bok tillsammans.
– Har man flera barn kan man enkelt samla ihop dem för berättande. På så sätt kan ni enkelt få lite kvalitetstid tillsammans när barnen samlas kring en berättelse.
- Bra idéer för före, under och efter läsning med ditt barn

När du behöver läsa en ny bok med ditt barn finns det flera saker du kan göra till din fördel innan du börjar läsa. Barn har alltid många frågor och högläsning är inget undantag. Du kan därför förbereda dig på några av de frågor som kan dyka upp, genom att kort skymta boken innan du börjar läsa. När barnet sedan ställer frågor på vägen kan du komma på ett svar.

Låt ditt barn hjälpa dig att välja den bok som ska läsas högt, så är du säker på att boken fångar barnets intresse så mycket som möjligt. Börja gärna med att prata om förstasidan tillsammans för att få igång barnets fantasi, vad tror barnet att berättelsen handlar om? Sedan kan man prata i efterhand om det var något med berättelsen som överraskade barnet. På så sätt lär du också ditt barn att tolka bilder tidigt, vilket är gynnsamt för barnet senare i livet.

Efter att ha läst boken tillsammans kan ni alltid prata om vad som hände i berättelsen, var det något ditt barn blev särskilt förvånad över? Och vad lade barnet särskilt märke till under högläsningen? Barnböcker skapar ett bra samtal med ditt barn, och varför inte ta tillfället i akt att lära känna barnet lite bättre?

Barnböcker för alla åldrar

Det finns barnböcker för barn i alla åldrar och många barn älskar att bläddra i böckerna och titta på bilder från tidig ålder. En bra bok för barn är bra för att skapa utrymme för lärande, och utöka barnets språk. Samtidigt kommer du med en bok för ditt barn att upptäcka att barnets fantasi och vyer vidgar sig varje gång du tittar i en bok. Du hittar många barnböcker 2 år, med vackra och färgglada bilder i, utan för mycket text.

Dessa böcker är perfekta för de små eftersom de kan relatera till vackra bilder bättre än för mycket text. De flesta barn älskar sång och musik, så du kan köpa en barnsångbok, så att ni kan sjunga och göra fakta till sångerna tillsammans. När barnet blir lite äldre kan man hitta barnböcker 3 år gamla som har mer historia som barnet kan relatera till.

När barnet är 4 år hittar du barnböcker vid 4 års ålder, som låter barnet ställa frågor om handlingen och bilderna och detta är ett bra tillfälle att ta upp många ämnen med ditt barn. Gemensamt för barn i alla åldrar är dock att roliga barnböcker är en hit. Hitta en rolig barnbok och upplev hur ditt barn kan ha roligt när du läser den högt, du kommer garanterat att få mycket kul av den när ni läser böcker tillsammans i familjen.

Barnböcker med ljud

Barnböcker med ljud är en klar favorit bland barn, samtidigt som det ger hela familjen möjlighet att lyssna med och ha roligt tillsammans med alla ljud som böckerna kan ge. Du kan välja bland ett stort utbud av barnböcker med ljud som kan föra din familj samman.

Samtidigt kan böckerna lära ditt barn om ljud, inspirera barnet till lek och inte minst utmana barnets fantasi. Barnböcker med ljud är en fantastisk form av underhållning och ditt barn kommer garanterat att ha många roliga stunder på gång. Barnböcker med ljud kan lära ditt barn om alla ljud barnet kan stöta på i sin vardag.

De roliga ljuden kan inspirera barnet att ställa frågor om ljuden och du kan på så sätt lära ditt barn om många saker som barnet kanske inte varit intresserad av tidigare.

Utvald just nu