Det är ett stort beslut att välja barnvagn, och det finns många saker att tänka på innan man bestämmer sig för en barnvagn. På den här sidan kan du se ett brett utbud av barnvagnar som alla håller enormt hög kvalitet och därför kan du även njuta av dem i många år. Dyk ner i alla våra barnvagnar och se om det inte finns någon som passar dig.
Spara 31%
Riktpris 1,811.71 kr.
Medlemspris 995.06 kr.
Riktpris 1,449.08 kr.
Spara 35%
Riktpris 9,970.94 kr.
Medlemspris 5,221.91 kr.
Riktpris 7,976.46 kr.
Visar 1 av 2 av 2 (1 sidor)

Barnvagnar

Om du inte vet vilken barnvagn du skulle vilja ha kan det bero på att du inte är helt säker på vilka funktioner som är viktiga för dig. Du måste välja en barnvagn som du skulle vilja använda varje dag under de kommande många åren.

Du kommer att få åka på en hel del resor med vagnen och för att säkerställa ditt barn den bästa sömnen kan det vara bra att investera i en bra vagn. Du måste därför välja den barnvagn som passar dina behov perfekt. Gör gärna en lista över de funktioner du behöver och försök sedan hitta den barnvagn som passar just din familj bäst.

När ska man använda barnvagn?

En baby kan sova i en barnvagn, redan från spädbarnstiden. Det är många som använder vagnen för tupplur i många år eftersom den är bekvämare för bebisen att sova i än vad en vagn är. Dessutom är de flesta barnvagnar så välisolerade att barnet sover tryggt och bra ute, utan för mycket buller och kyla.

Många hälsosköterskor rekommenderar att barn under 3 kg inte sover ute eftersom de ännu inte kan reglera sin kroppsvärme själva.

Vilka egenskaper ska vagnen ha?

Det finns så många olika alternativ när det kommer till barnvagnar. Det kan vara svårt att komma på exakt vilken barnvagn som passar just dig och din familjs behov. Du kan dock minska urvalet genom att bestämma vilka funktioner som är viktiga för dig. Du behöver bland annat tänka på hur mycket du behöver använda vagnen. Att bo inne i stan och åka mycket kollektivtrafik bör barnvagnen vara lätt att ta sig runt med.

Bor du däremot på landet och behöver kunna ta med dig vagnen ofta är det viktigt att den är lätt att fälla ihop så att den kan ingå i bilen. Dessutom måste du överväga hur mycket utrymme du behöver på vagnen för att förvara saker. Du ska också ha gjort tydliga överväganden om vad vagnen får kosta innan du flyttar ut för att köpa barnvagn.

Därefter måste du tänka på hur länge vagnen ska användas. Om du vill att barnet ska sova i vagnen i många år är det viktigt att välja en vagn med lång liggdimension. Om mamma och pappa inte är lika långa är det också bekvämt att ha en vagn med justerbart handtag så att den är bekväm för er båda att åka med.

Hur underhåller jag vagnen?

Underhållet av vagnen är inte bara för att få vagnen att se snygg och ny ut. Underhållet är till för säkerhets skull, så du kan vara säker på att inget händer ditt barn när du använder vagnen. Om du är bra på att underhålla din vagn kan en vagn faktiskt användas till flera barn. Du kan underhålla vagnen genom att tvätta de flesta tyger, de kan ofta tas av och tvättas i 40 grader. Då barnet tillbringar mycket tid i vagnen är det viktigt att tvätta både överdraget och övriga textilier regelbundet.

De ej avtagbara tygerna kan torkas av med en våt trasa. När du använder trasan är det också viktigt att hålla vagnens ram ren. Samtidigt är det också viktigt att smörja ramen med jämna mellanrum för att undvika rost. Om vagnen har börjat gnissla kan du spraya den med lite silikonspray för att ta väl hand om vagnen. Ramen måste också smörjas regelbundet efter att du har tvättat den, speciellt de rörliga lederna på vagnen.

Hjulen är också hårt drabbade när en barnvagn används i alla slags vind och väder. Därför är det viktigt att du tar bort smuts och smuts från hjulen och tvättar dem med tvålvatten. Hjulen ska smörjas med syrafri olja, och däcken ska pumpas så att de blir hårda, då är vagnen lättare att köra och den håller längre. Förvara om möjligt vagnen inomhus. Då säkerställer du att vagnen får en längre livslängd.

Utvald just nu