Är det svårt att hålla koll på den lilla? Med en lekhage vet du alltid var ditt barn är och det är jättebra om barnet måste leka lite själv. En lekhage har höga sidor så att barnet inte kan ramla ur den, och en mjuk botten som gör det bekvämt för barnet att sitta och leka i den.
Spara 20%
Riktpris 3,218.73 kr.
Medlemspris 2,059.75 kr.
Riktpris 2,574.69 kr.
Visar 1 av 1 av 1 (1 sidor)

Lekhage

En lekhage kan vara till stor hjälp i en hektisk dag när du behöver en extra hand för hushållssysslor. Ditt barn kan lägga sig tryggt och bra och leka samtidigt som du sköter allt som du ska sköta. En lekhage kan vara en bra lösning att använda om behovet av att använda båda händerna uppstår. lekhagen ger dig möjligheten att hålla stenkoll på ditt barn och att prata med ditt barn samtidigt som du får fixat en hel del saker som kräver båda händerna.

En lekhage är en superpraktisk möbel för barn, där ditt barn kan leka helt själv. lekhagen är en rolig och trygg plats för ditt barn, där barnet både kan leka med sina leksaker. Samtidigt är lekhagen också riktigt bra när ditt barn ska träna på att ta sig från rygg till mage, eftersom du är säker på att barnet inte ramlar över vissa kanter.

En lekhage ger även ditt barn möjlighet till ensamtid som vi känner det utifrån våra egna behov. lekhagen ger både dig och ditt barn ensamtid samtidigt, samtidigt som ni kan ses så det känns tryggt för både dig och ditt barn.

Ditt barn kommer att få möjlighet att ligga ner och tumla runt utan att du behöver oroa dig för att ditt barn ska skada sig. I lekhagen får barnet möjlighet att utforska sig själv och leka själv, utan att du behöver vara med. lekhagen ger ditt barn möjlighet att stänga av, från allt i hemmet som kan bidra till att överstimulera ditt barn.

Hur väljer jag rätt lekhage?

När du väljer lekhage ska du först ta reda på vad du och din familj har för förväntningar på lekhagen. lekhagen ska täcka dina behov, så du får använda den så mycket som möjligt. Sätt dig väl in i vilka lekhager du kan få, och om det finns en lekhage som kan leva upp till dina förväntningar och uppfylla dina behov.

Du behöver även fundera över vilken storlek lekhagen ska ha, lekhager finns i flera olika storlekar och det är viktigt att välja en lekhage i den storlek som bäst passar dina behov och storleken på ditt hem. Samtidigt måste du också bedöma om det är viktigt för dig att botten kan justeras till olika höjder.

Du kan också fundera på om det ska vara en lekhage med hjul, där det är lätt att flytta runt. Tänk sedan på hur länge du planerar att använda lekhagen. Detta kan ha stor inverkan på ditt val, för om du väljer att använda lekhagen under en längre tid måste lekhagen klara en stor belastning.

När kan mitt barn använda en lekhage?

Du kan använda en lekhage till ditt barn, redan från barnets första dag. Det viktigaste är bara att du ser till att säkerheten i lekhagen är på topp. Om du ska använda din lekhage i många år rekommenderar vi att du köper en lekhage där du kan justera höjden. När ditt barn är ganska litet är det smart att ha botten så hög som möjligt så att du enkelt kan hålla koll på ditt barn. Samtidigt belastar du inte ryggen när du ska hämta ditt barn från lekhagen.

Vad använder du en lekhage till?

En lekhage är en smart möbel som ofta har galler. En lekhage gör att du kan lägga ditt barn ifrån dig utan att behöva oroa dig för att ditt barn ska flytta från platsen eller komma nära saker i hemmet som kan skada ditt barn. Du kan enkelt göra en lekhage mysig för ditt barn, till exempel genom att sätta en sängkant runt kanten och fylla den med ditt barns favoritleksak.

Detta kommer att bidra till att ge bra trygghet för ditt barn medan barnet ligger i lekhagen. Lekhagen kan även med fördel användas om du har flera barn och du behöver skydda din bebis från de större barnens lek.

En lekhage är perfekt för familjer med flera barn, så den lilla kan skärmas av när de stora leker vilt. Lekhagen är även smart om du har ett husdjur, så barnet kan få lite lugn av husdjuret utan att du behöver sitta bredvid och sköta detta. När barnet väl börjat krypa kan en lekhage vara bra samtidigt som man till exempel ska laga mat till barnet.

Då behöver du inte vara rädd för att ditt barn ska fly och komma i närheten av farliga saker i hemmet. När ditt barn är i lekhagen får ditt barn stora möjligheter att utforska både händer och fötter. Lekhagen är ett roligt sätt att göra ditt barn mer kroppsmedvetet utan att du behöver vara inblandad.
Utvald just nu