Har du en liten musiker hemma? Då ger garanterat en barngitarr glädje! En barngitarr är en liten gitarr som barnet kan leka med. De flesta barn älskar musik och därför tycker de att det också är roligt att utforska musiken på egen hand och detta kan barnen göra med en barngitarr.
Spara 20%
Riktpris 487.38 kr.
Medlemspris 311.86 kr.
Riktpris 390.19 kr.
Spara 44%
Riktpris 487.38 kr.
Medlemspris 217.58 kr.
Riktpris 390.19 kr.
Spara 40%
Riktpris 433.71 kr.
Medlemspris 207.43 kr.
Riktpris 346.68 kr.
Spara 40%
Riktpris 433.71 kr.
Medlemspris 207.43 kr.
Riktpris 346.68 kr.
Spara 41%
Riktpris 454.02 kr.
Medlemspris 214.68 kr.
Riktpris 362.63 kr.
Spara 40%
Riktpris 451.11 kr.
Medlemspris 216.13 kr.
Riktpris 361.18 kr.
Visar 1 av 7 av 7 (1 sidor)

Barngitarr

Musik fungerar ofta som ett ytterligare språk, både för barn och vuxna. Det hjälper oss att tolka olika stämningar och känslor, till exempel när det används i filmer. Musik är ett av de enda språk som hela världen kan och därför hjälper musik ofta till att skapa gemenskaper som inte skulle ha skapats annars. Det gäller även barn och vuxna där en gemenskap kring musik ofta kan skapas.

Helt nyfödda har också förståelse för musik, det finns studier som visar. Barn som är mycket små kommer att fängslas av musiken, antingen genom att lyssna uppmärksamt eller genom att röra sig till musiken. Barn kan kommunicera med musik innan de kan tala de kommer att kommunicera med sina kroppar och rörelser. Men musik är inte bara bra för gemenskaper och kommunikation, musik stärker också barns inlärningsförmåga.

Musik hjälper till att utveckla barns fantasi eftersom de får möjlighet att skapa både bilder och små berättelser inuti sina huvuden samtidigt som de lyssnar på musik. Barn som lyssnar på mycket musik har lättare att lära sig språk eftersom musikens rytmer träffar vänster hjärnhalva.

Den högra hjärnhalvan används för att fånga små melodier, och ju mer vi använder båda hjärnhalvorna, desto mer stimulerad blir den ena. Musik är bra för barn och gynnar dem hela livet eftersom barn lär sig att förstå stämningar. När du lyssnar på musik vill du vara i kontakt med många aspekter av dig själv, och du lär dig därför mycket om dig själv.

Samtidigt kommer musikaliska gemenskaper också att stärka ditt barns sociala kompetens, och därför måste ditt barn lära sig att spela och lyssna på musik. Eftersom en gitarr är det mest använda instrumentet som de flesta känner till, är det ett bra ställe att börja.

Vad kan mitt barn göra med en barngitarr?

När du ger ditt barn en gitarr får du möjlighet att skapa musik tillsammans och ha kul. Från att ditt barn är ganska litet kan du med fördel sjunga för ditt barn. Sång bidrar till att lugna många barn, samtidigt som musik kan få barnens fantasi att flyga iväg. När ditt barn skaffar en barngitarr är det långt ifrån säkert att det låter bra.

Men genom att ge ditt barn tidiga kunskaper om musik och instrument kommer barnet lättare att kunna bli en del av musikaliska gemenskaper senare i livet. Du kan också höja ditt barns självkänsla genom att låta ditt barn spela den ena konserten efter den andra framför dig i vardagsrummet, följt av en stor applåd.

När ditt barn har en barngitarr uppmuntrar det dig att sjunga sånger tillsammans. Det kan vara så att ditt barn tycker att det är lite roligare om han eller hon får spela barnens gitarr medan du sjunger.

Vilken barngitarr ska jag välja?

När man ska välja en barngitarr spelar det egentligen ingen roll vilka strängar den har eller vilken typ av trä den är gjord av. En barngitarr är gjord för lek och därför ska du satsa på en gitarr som ditt barn tycker är cool.

Barngitarren är skapad för att ge ditt barn kunskap om musikinstrument och för att öka barnets musikaliska kreativitet och intressen. Välj en cool gitarr för barn, då är ni garanterade många roliga timmar tillsammans.

Utvald just nu