När du ska skaffa barn kommer du att byta mycket blöjor och därför är det bra att hitta ett bra skötbord så att blöjbytena blir bekväma för både dig och barnet. Det finns många olika skötbord, nämligen både vägghängt skötbord, skötbord, skötbord med förvaring och många fler varianter – hitta din favorit på denna sida!
Spara 20%
Riktpris 2,275.88 kr.
Medlemspris 1,456.33 kr.
Riktpris 1,820.42 kr.
Spara 20%
Riktpris 3,054.82 kr.
Medlemspris 1,955.31 kr.
Riktpris 2,444.14 kr.
Spara 20%
Riktpris 3,400.04 kr.
Medlemspris 2,175.80 kr.
Riktpris 2,719.74 kr.
Spara 20%
Riktpris 3,400.04 kr.
Medlemspris 2,175.80 kr.
Riktpris 2,719.74 kr.
Spara 20%
Riktpris 3,617.62 kr.
Medlemspris 2,315.05 kr.
Riktpris 2,893.81 kr.
Spara 20%
Riktpris 5,049.29 kr.
Medlemspris 3,231.78 kr.
Riktpris 4,039.73 kr.
Spara 20%
Riktpris 4,432.82 kr.
Medlemspris 2,837.24 kr.
Riktpris 3,546.55 kr.
Spara 20%
Riktpris 5,249.47 kr.
Medlemspris 3,359.43 kr.
Riktpris 4,199.28 kr.
Visar 1 av 8 av 8 (1 sidor)

Skötbord

Om du inte har möjlighet att göra ett skötbord på vissa ställen går det bra att investera i ett skötbord. Du kommer att lägga många timmar på att byta blöjor och tvätta din bebis, därför är det bra att ha ett skötbord. Ett bra omklädningsrum kan bidra till att göra hela upplevelsen mycket bättre, för både dig och ditt barn. Med rätt skötbord slipper du stå i besvärliga ställningar när du ska byta blöja på ditt barn. Om du är mer avslappnad kommer det också att sprida sig till ditt barn.

Ett skötbord kan verka igenkännligt för ditt barn, på så sätt får ditt barn snabbt reda på att när du står vid skötbordet måste blöjan bytas. Samtidigt får ditt barn också snabbt reda på att du vid skötbordet kan chatta med föräldrarna och få ögonkontakt. Skötbordet gör det enkelt för dig som föräldrar när du ska byta blöjor, eftersom det gör att du har allt du behöver till hands.

Hur väljer jag ett skötbord?

Det finns ett hav av olika skötbord och det kan vara svårt att lista ut exakt vilket skötbord man ska välja. Ska ditt skötbord hänga på väggen, med möjlighet att det går att fälla ihop. Detta är ofta ett bra val om utrymmet är trångt. Väljer du ett skötbord, med antingen en byrå eller en bokhylla, har du möjlighet att ha allt du behöver när ditt barn behöver byta om, till hands. När du ska välja ditt skötbord är det därför viktigt att du sätter dig in i dina och din familjs behov.

Det är stor skillnad på skötbord när det kommer till storlek, funktionalitet, förvaring och material.

När du ska välja ditt skötbord är det viktigt att du väljer ett skötbord som passar din längd. En bra tumregel är att välja ett skötbord som har samma höjd som ditt köksbord. Du kommer tillbringa många timmar vid skötbordet, så det är viktigt att välja ett skötbord som passar dig ergonomiskt. Välj även ett skötbord där du och din bebis har goda möjligheter att få ögonkontakt, det är ofta vid skötplatsen som närvaro skapas.

Ett skötbord är också en möbel som du måste titta på i minst 2-3 år, så det kan vara en fördel att välja ett skötbord som passar bra in i ditt hem, så du slipper gå ut och köp en ny, för du är trött på att titta på den.

Var ska skötbordet placeras?

Placerar du skötbordet i barnrummet är det praktiskt att ha ett fristående skötbord som kan flyttas runt efter behov. Det kan vara en bra idé att placera omklädningsdelen i sovrummet i början av ditt barns liv så att du enkelt kan byta blöja på ditt barn på natten utan att väcka barnet. På så sätt slipper du både störningar och oroligheter. När barnet sedan behöver ett eget rum kan du alltid flytta in skötbordet i barnrummet. Skötbordet kommer att vara bekant för barnet och därför kan övergången till barnrummet göras lite lättare, eftersom barnet känner till skötbordet och det kan därför ge en trygghet. Det är också många som väljer att placera skötbordet i badrummet eller i grovköket, eftersom det är lätt att komma åt både vatten och tvål. Du kan placera skötbordet precis där du tycker att det bäst motsvarar dina behov.

Hur länge använder du ett skötbord?

Hur länge du ska använda ditt skötbord beror mycket på barnet. Det sägs dock ofta att man kan använda ett skötbord de första 2-3 åren av barnets liv. Det är dock mest i början som man behöver skötbordet, där barnet ofta ska byta blöjor. När barnet väl har vuxit upp och du kanske har använt blöjorna kan det vara så att du behöver mindre och mindre av ett skötbord. Därför kommer det att bero väldigt mycket på ditt barn och de behov du har i familjen.

Ett vägghängt skötbord

Om utrymmet är trångt, eller du bara inte vill titta på skötbordet hela tiden, så kan faktiskt ett vägghängt skötbord vara en riktigt bra idé. Ett vägghängt skötbord är som man säger ett skötbord som hänger på väggen som sedan kan fällas upp och ner. Därför får du bort det packade omklädningsstället när det inte används, och det kommer därmed inte att ta för mycket plats i rummet där du har valt omklädningsstället att vara.

En nackdel med det vägghängda skötbordet kan dock vara att det inte finns så mycket förvaringsutrymme. Där fördelen med ett vägghängt skötbord är att det inte tar så mycket plats och att det enkelt kan packas undan.

Vanligt skötbord

Det finns också de vanliga skötborden som ofta har hyllor för förvaring. Dessa skötbord tar ofta lite mer plats i hemmet, och är därför inte avsedda för ett alltför litet hem. De vanliga skötborden är ofta en hög möbel, med hyllor både upptill och nedtill, och på så sätt finns det mycket förvaringsutrymme där du kan förvara både blöjor, krämer, tyger och tygblöjor och vad du mer behöver vid omklädningsområdet.

För att skapa en snygg look kan du använda några av de populära hopfällbara lådorna för att förvara småsaker vid omklädningsområdet. På så sätt får du ordning på allt du behöver, samtidigt som det ser riktigt snyggt ut.

Skötbyrå

Behöver du mycket förvaring vid skötplatsen så kan ett skötbord vara riktigt praktiskt för dig. Ett skötbord gör att du kan förvara alla barnets kläder vid skötplatsen, så att du alltid har alla barnets kläder till hands. Med ett skötbord får du även ihop skötutrymme och garderob och sparar på så sätt lite utrymme.

Förvaring vid skötbordet

Är det något som verkligen behövs vid omklädningsutrymmet så är det förvaring. Det är så många småsaker som ska finnas inom räckhåll när barnet ska förbryllas att det nästan kan vara omöjligt att hålla reda på. Därför är det en riktigt bra idé att ha några korgar för förvaring i omklädningsutrymmet, så att allt är organiserat och lätt att ta sig till.

Små barn kan lätt bli otåliga när det är bebisdags och därför är det en riktigt bra idé att ha allt till hands när barnet behöver ammas. Hitta därför några bra korgar eller lådor till omklädningsområdet, så har du alltid allt, samtidigt som det ser snyggt och snyggt ut.

Oro för skötbordet

Barn blir väldigt lätt otåliga, speciellt när de behöver byta blöjor. Det kan hamna i en lite stressig situation både för barnet men också för föräldrarna när barnet börjar gråta eller inte kommer att ligga stilla när det behöver ändras. Därför kan du med fördel underhålla ditt barn genom att hänga en turbulens vid skötbordet som barnet kan lägga sig ner och titta på samtidigt som det byter blöja.

Med en störning vid skötbordet kan du kanske spara några extra minuter så att du kan byta bebisens blöja och göra det till en lugnare situation för er båda. Du kan välja ett kaos med söta karaktärer som barnet tycker om att titta på, eller så kan du välja en musikoro som barnet kan lägga sig ner och titta på och lyssna på.

Välj ett bra skötunderlägg till skötbordet

Oavsett vilket skötbord du väljer är det viktigt att du väljer ett bra skötbord. När barnet ska ligga på omklädningsytan och bytas om är det viktigt att barnet ligger bra. Både för att det är hälsosamt för barnet, men också för att ge dig lite extra tid innan ditt barn blir otåligt. Med en bra skötkudde är du också säker på att ditt barn ligger säkert och bra, och inte kan rulla ner lika lätt, eftersom det ofta är höga kanter på en skötkudde som minimerar risken för att ditt barn rullar ner från skötplatsen.

Utvald just nu