Låt ditt barn sova tryggt med ett babytäcke av de bästa materialen! På den här sidan hittar du både kapok-babytäcke och duntäcke, som är några fantastiska material till ett babytäcke. En bebis använder sitt täcke mycket, och därför är det viktigt att välja ett bebistäcke i bra material.
Spara 41%
Riktpris 813.75 kr.
Medlemspris 381.49 kr.
Riktpris 651.29 kr.
Visar 1 av 1 av 1 (1 sidor)

Babytäcke

En god natts sömn är avgörande för om det blir en bra eller dålig dag för ditt barn. Om ditt barn har fått en god natts sömn är det mer troligt att det en dag kommer att fyllas av leenden och skratt. Ett bra täcke kan vara med och påverka hur ditt barn sover – så välj ett bra babytäcke, det lönar sig. Det är viktigt att du väljer ett babytäcke i bra kvalitet, på så sätt säkerställer du att ditt barn har de bästa alternativen för en god natts sömn.

Det kan vara svårt att välja rätt babytäcke, eftersom utbudet är så stort. Vilken storlek ska det vara? Vad ska det vara för täcke? Hur varmt ska täcket vara? Och hur rengör man babytäcket? Allt detta hittar du svaret på här.

Välj rätt storlek

När du ska välja täcke till din bebis måste täcket självklart passa bebisen i storlek. Täcket till din bebis ska varken vara för stort eller för litet, så det första du behöver göra är att ta reda på hur lång din bebis är. Ett babytäcke brukar vara 100 cm långt, så det passar bebisarna ett bra tag.

Vill du ge ditt barn ett täcke som bebisen verkligen kan gosa i, och som kan resa sig bra runt öronen utan att fötterna sticker ut, då kan du använda babytäcket tills ditt barn är ca 80-90 cm långt. Detta är vanligtvis längden bebisar har när de är runt 1-2 år gamla.

Välj rätt täcke

När du ska välja täcke till din bebis är det viktigt att välja ett täcke som tar bort fukt. Bebisar släpper ut mycket fukt genom andningen och genom huden, särskilt när de sover. Det är därför viktigt att babytäcket tar bort fukt, eftersom bebisar sover många timmar och de kan inte vända eller lyfta täcket själva. Om din bebis blir helt blöt av svett eftersom täcket inte tål det, kan det sluta med att ditt barn fryser.

Samtidigt är det också viktigt att babytäcket kan hålla värmen, speciellt om ditt barn sover ute i vagnen. Babytäcket måste alltså isolera bra, dun i täcken är extremt bra för detta. Du måste också se till att ditt barn inte överhettas när barnet sover. Det undviker du bäst genom att välja ett babytäcke som är tillverkat av naturmaterial eftersom de ofta andas bättre. Det är viktigt att täcket kan andas och hjälpa ditt barn att reglera temperaturen så att ditt barn inte behöver lägga energi på detta.

Hur varmt ska babytäcket vara?

När du ska välja täcke till din bebis beror värmen inte bara på vilken typ av fyllning som är i, utan mer på mängden fyllning som finns i bebistäcket. Du kan därför hitta babytäcken som passar bra på sommaren, eller ett babytäcke som är bra för hela året. Du kan med fördel få båda typerna av täcken, så du är säker på att ditt barn får den bästa sömnen.

Hur ska jag tvätta mitt babytäcke?

Om olyckan skulle vara ute och du behöver tvätta täcket, då är det bekvämt att täcket kan komma in i tvättmaskinen. Det rekommenderas dock att du tvättar babytäcket med jämna mellanrum, och inte bara när olyckan varit ute. Ett täcke kan lätt samla upp både smuts och smuts, så det behöver ofta en tvätt.

På täcket kommer det ofta att finnas en tvättanvisning som du måste följa. Det är viktigt att du alltid tvättar täcket ensam, och inte med annan tvätt. Dessutom måste du vara medveten om att täcket måste vara helt torrt innan det används igen. Om täcket inte är helt torrt kan du riskera mögel i täcket.

Utvald just nu