På denna sida hittar du ett brett utbud av barnsängar som har hög komfort för ditt barn. Du hittar en spjälsäng av hög kvalitet som du kan njuta av i många år. Se både spjälsäng, spjälsäng, spjälsäng och mycket mer på denna sida och hitta den spjälsäng som passar just din familj bäst.
Spara 20%
Riktpris 2,719.74 kr.
Medlemspris 1,740.64 kr.
Riktpris 2,175.80 kr.
Spara 30%
Riktpris 5,075.40 kr.
Medlemspris 2,843.04 kr.
Riktpris 4,060.03 kr.
Spara 20%
Riktpris 1,412.82 kr.
Medlemspris 905.13 kr.
Riktpris 1,129.96 kr.
Spara 20%
Riktpris 1,412.82 kr.
Medlemspris 905.13 kr.
Riktpris 1,129.96 kr.
Spara 20%
Riktpris 1,412.82 kr.
Medlemspris 905.13 kr.
Riktpris 1,129.96 kr.
Visar 1 av 5 av 5 (1 sidor)

Babysäng

När ditt barn har vuxit ur sin vagga är barnet fortfarande för litet för en vanlig säng. Du kan därför med fördel välja en babysäng eftersom den är bra i storleken och då passar den perfekt till din bebis. Väljer du babysäng kan du vara säker på att din bebis inte springer eller kryper någonstans som barnet annars skulle ha möjlighet, i en större säng. En bebis tillbringar många timmar i sängen, vilket gör att det ställs stora krav på både sängen och madrassen. Sängen sätter de nödvändiga ramarna för en god natts sömn och det är därför inte helt oviktigt vilken babysäng du väljer. Det är viktigt för barn, med en god natts sömn. Det stärker barnets utveckling om ditt barn får tillräckligt med sömn under natten. Det är under barnets sömn som hjärnan utvecklas och kroppen växer sig stor och stark. Om ditt barn får en god natts sömn kommer det också att stödja deras immunförsvar så att ditt barn blir friskare och friskare.

Hur man väljer rätt babysäng

Det är viktigt att du väljer rätt babysäng för ditt barn. Du kan med fördel välja en babysäng där botten går att höja. På så sätt skonar du din egen rygg när du ska lägga din bebis eller ta din bebis ur sängen igen. När du väljer babysäng bör den ha en bra storlek för din bebis. Ditt barn kommer att känna sig mer bekvämt att ligga nära sidorna av sängen, snarare än att ligga i en stor säng. Att välja babysäng kan vara extremt svårt om man inte vet vad man ska leta efter och hur man hittar en bra säng.

Det viktigaste när du väljer babysäng är dock att den kan ge ditt barn en så bra och skön sömn som möjligt överhuvudtaget. babysängen är ofta ett populärt val eftersom den kan användas ända från det att barnet föds tills barnet är runt 3 år. En babysäng kan justeras i storlek när ditt barn växer. I en babysäng kan du enkelt lägga ett babynest i sängen för att din lilla bebis ska trivas bättre och känna en slags närhet, för då blir det inte så mycket plats runt din bebis.

Hur länge använder du en babysäng?

Det finns ingen regel för när man ska byta från babysäng till en större säng. Förändringen beror på barnets sätt att växa och behoven hos både ditt barn och din familj. Vissa vill byta babysäng för att barnet blivit för stort för att sova i, medan andra byter för att det kan ha kommit ett mindre syskon som nu ska använda babysängen. Det finns därför inget svar på hur länge du får använda babysängen. Det kommer dock oftast att sägas att babysängen byts ut när barnet är runt 2,5-3 år.

När kan ett barn sova i en babysäng?

Du kan använda din babysäng från den dag barnet föds. Det viktigaste är bara att ni som föräldrar trivs med det och att er bebis trivs med att sova i sin babysäng. Vissa bebisar behöver otroligt mycket närvaro, även när de sover, medan andra bebisar lätt kan sova i babysängen utan mycket krångel. Det viktigaste är att tänka på att alla barn är olika och därför har de också olika behov.

Vilken babysäng är bäst?

När du väljer babysäng är det viktigt att tänka på familjens behov. Om du behöver ha ditt barn väldigt nära dig på natten är en babysäng värd att överväga. Däremot är det en fördel att välja babysäng om du vill att ditt barn ska sova snabbt i sitt eget rum eller åtminstone i sin egen säng.

En vagga eller selevagga är riktigt bra för de barn som föredrar att vara i rörelse hela tiden. Detta gäller särskilt för barn med kolik, som ofta lugnar sig mest om de hela tiden är i rörelse. Välj därför en babysäng som passar riktigt bra till din familjs behov.

Välj en babysäng av hög kvalitet

När du ska välja babysäng är det viktigt att välja en säng som håller hög kvalitet. Barn sover många timmar om dagen och det är här de utvecklas mest. Därför är det viktigt att barnet ligger tryggt och bra på natten, så att barnet får de bästa förutsättningarna för utveckling. Med en babysäng av hög kvalitet är du också säker på att du kan använda babysängen i många år och för någon kan babysängen gå i arv.

Eftersom sömn är så viktigt för små barn är det viktigt att inte kompromissa med kvaliteten. Därför är babysängen utan tvekan en av de ställen där kvalitet måste vara i högsta grad.

Madrass för babysäng

En babysäng är inte mycket värd utan madrass och det ska helst vara en bra madrass. Det är viktigt att ta hand om de små kropparna redan från början så att barnet inte får några problem senare i livet. Samtidigt är det också viktigt att välja en madrass som är avsedd för barn. Många madrasser till babysängar hjälper till att ta bort fukt så att barnet inte blir kallt och fuktigt under natten. Samtidigt är det också en bra idé att välja en madrass till babysängen i allergivänliga och andningsbara material, så att ditt barn kan få en så god natts sömn som möjligt.

Varför välja en vagga?

De flesta har säkert hört talas om vagga och för vissa kan det verka naturligt att börja med att ha en vagga som babysäng. En vagga passar perfekt för de små nyfödda barnen och ofta kommer du att upptäcka att du med vaggan kan skapa små mjuka vaggrörelser tills din bebis vaggas i sängen.

Numera finns det flera olika typer av vaggor, nämligen både de vanliga vaggorna, en gungvagga och en slingvagga, bara för att nämna de mest populära vaggorna. Gemensamt för alla vaggor är att du kan vagga din bebis till sömns medan bebisen ligger i sin vagga. Selevaggorna har efter hand blivit riktigt populära eftersom de omsluter barnet i mjuka material, samtidigt som barnet vaggas. Dessutom är en selevagga lätt att ta med sig om barnet behöver sova någon annanstans än hemma.

Välj en spjälsäng

Av de populäraste barnsängarna hittar du en spjälsäng, och många kan säkert minnas spjälsängen ända tillbaka från när vi var små. En spjälsäng har funnits i många år och är fortfarande den föredragna spjälsängen i de flesta barnfamiljer. Det är inte utan anledning som spjälsängen har blivit så populär, för den har många fördelar.

En spjälsäng har en lång liggdimension så att den faktiskt kan användas under de första 2-3 åren av barnets liv. Samtidigt har de flesta spjälsängar möjlighet att ändra höjden på underdelen, så att du inte behöver böja dig för mycket för att ta upp ditt barn till att börja med och därmed skonar du ryggen. När din bebis börjar kunna resa sig kan du lägga ner underdelen så att du är säker på att din bebis inte kan ta sig ur sin spjälsäng.

Sov med ditt barn med en Bedside Crib

En Bedside Crib gör att du kan sova i samma säng som ditt barn, utan att ditt barn behöver ligga mellan er. En Bedside Crib är en babysäng som du kan lägga på din vuxensäng så att ditt barn ligger precis bredvid honom i sin alldeles egna säng. Med en Bedside Crib har du ditt barn väldigt nära dig samtidigt som du kan vara säker på att ditt barn ligger tryggt och bra i en säng skapad för barn.

Med en Bedside Crib kan du sova med ditt barn, samtidigt som din sömn störs så lite som möjligt. Barnet väcks inte av föräldrarnas rörelser, samtidigt som man inte väcks av att få en fot i huvudet eller vad de små storlekarna nu kan hitta på när de sover.

En multifunktionell babysäng

Det smarta med många av babysängarna du hittar på marknaden nuförtiden är att många av dem är multifunktionella och därför kan användas i många år. Tittar man på till exempel en babysäng så har den så många funktioner. Många babysängar har funktionen att underdelen kan höjas och sänkas, och därför kan den anpassas efter bebisens storlek. Samtidigt kan ena sidan av många barnsängar tas bort så att babysängen kan användas som babysäng.

När barnet blivit för stort för sin babysäng kan man använda babysängen som en slags bänk eller soffa i barnrummet, där barnet kan få några lugna stunder med en god bok eller en surfplatta efter en jobbig dag på institutionen .

Kom ihåg en sänggavel till babysängen

De flesta barn är trygga när de sover känns lite som en grotta. Detta påminner barnet om när han eller hon låg inne i mammans mage och därför känns det tryggt för barnet. Med en sängkant i babysängen skapar du den ihåliga atmosfären som många barn trivs i. Men det är inte den enda fördelen med en sängkant, för en sängkant har många funktioner.

Att ha en sänggavel i babysängen undviker att din bebis får ut armar och ben mellan spjälorna under natten. Oavsett vilken babysäng du har valt kommer sängkanten att ta av från de hårda kanterna, så att barnet inte blir uttråkad på dem under natten. Därför skapar du en trygg ram för bebisens sömn, så att alla kan sova tryggt och bra på natten.

Skapa trygghet i babysängen från början

En babysäng kan snabbt verka lite stor och ohanterlig för en liten bebis, speciellt för att bebisar gillar känslan av att de fortfarande är i en grotta, precis som de var inne i mammans mage. Därför är det viktigt att skapa trygghet i babysängen så att din bebis känner sig trygg med att sova där. Det kan du bland annat göra genom att till en början placera ett babynest i babysängen så att barnet omsluts av babynestets kanter. På så sätt kommer bebisen känna sig trygg, också för att bebisen ofta kommer att vara van vid att ligga i sitt babynest under dagen, och därför känns den enormt trygg.

Skapa lugn med ett kaos för babysängen

Det kan ofta vara lite av en utmaning att få bebisen att lugna sig när det är läggdags. Här kan det hjälpa att ge barnet något som han eller hon kan lägga sig ner och titta på tills det lugnar sig. Med en rastlöshet för babysängen kan ditt barn lägga sig ner och bli lugnad av de mjuka rörelserna samtidigt som barnet kan lägga sig ner och se på sin rastlöshet. På så sätt kan barnet göra en lugn aktivitet, som kan få barnet att lugna sig.

Många barnfamiljer väljer att ha en musikuro till babysängen som kan spela små lugna melodier tills barnet somnar. Med en musikuro till babysängen kan du skicka ditt barn till drömland, med söta melodier och söta små karaktärer som rör på sig.

Utvald just nu