En spjälsäng är en säker säng för ditt barn, eftersom dess höga kanter gör att barnet inte kan ramla ur sängen. En spjälsäng är jättebra att använda från det att barnet är väldigt litet och tills barnet inte längre kan ligga i den, vilket gör att du kommer att trivas med en sådan spjälsäng i några år. Många barnsängar har möjlighet att ta bort sidan och då får spjälsängen en något längre livslängd.
Spara 20%
Riktpris 3,436.31 kr.
Medlemspris 2,199.00 kr.
Riktpris 2,748.75 kr.
Spara 20%
Riktpris 4,342.89 kr.
Medlemspris 2,779.22 kr.
Riktpris 3,474.02 kr.
Spara 20%
Riktpris 4,287.77 kr.
Medlemspris 2,744.40 kr.
Riktpris 3,430.50 kr.
Spara 20%
Riktpris 3,726.41 kr.
Medlemspris 2,384.67 kr.
Riktpris 2,980.84 kr.
Spara 20%
Riktpris 3,054.82 kr.
Medlemspris 1,955.31 kr.
Riktpris 2,444.14 kr.
Spara 20%
Riktpris 3,109.94 kr.
Medlemspris 1,990.13 kr.
Riktpris 2,487.66 kr.
Spara 20%
Riktpris 4,052.78 kr.
Medlemspris 2,593.55 kr.
Riktpris 3,241.93 kr.
Spara 20%
Riktpris 1,792.86 kr.
Medlemspris 1,148.82 kr.
Riktpris 1,434.57 kr.
Visar 1 av 8 av 8 (1 sidor)

Spjälsäng

Sömn är en av de viktigaste sakerna i livet, oavsett vilken ålder vi är. Sömn är särskilt viktig för barn eftersom det är här de utvecklas. Barn sover i snitt upp till 15 timmar, och därför är det viktigt, med en säng i bra och hög kvalitet. Spjälsängar skapar trygghet, både för föräldrar och barn. Där har du det största argumentet för varför du ska välja spjälsäng till ditt barn.

Det viktigaste för att ett barn ska få en god natts sömn är trygghet. Samtidigt kommer spjälsängar ofta med en madrass som har kanaler, vilket gör den extremt bra att ventilera. Detta gör att ditt barn kan få ut mycket mer av dessa timmars sömn, och detta gynnar hela familjen. En bra säng ger de bästa förutsättningarna för en god natts sömn för ditt barn.

Hur man väljer rätt spjälsäng

När du väljer spjälsäng finns det många överväganden som du måste göra. Detta oavsett om du väljer att köpa din spjälsäng begagnad eller från ny. Det viktigaste att tänka på är dock ditt barns sömn. Ditt barn kommer att tillbringa många timmar i sin säng, och därför är det viktigt, med en bra spjälsäng. Du måste hitta en spjälsäng som både du och ditt barn är bekväma med. Det gör du genom att vara uppmärksam på spjälsängens säkerhet, funktionalitet och inte minst kvalitet.

Du måste vara 100% trygg och säker på att ditt barn ligger i sängen när du lämnar barnet. Dessutom måste du hitta en spjälsäng som rymmer något. Spjälsängen ska inte gå sönder när både barn och föräldrar använder den. Väljer du en spjälsäng av hög kvalitet är du också säker på att den håller länge utan de stora reparationerna.

Samtidigt kan en spjälsäng i bra kvalitet ofta gå i arv, vilket är bra för vår miljö. Välj en spjälsäng med justerbar botten, detta ser till att både barnet och föräldrarna kommer närmare varandra, men det skyddar även föräldrarnas ryggar under barnets första år. Väljer du en spjälsäng med avtagbara sidor får spjälsängen betydligt längre livslängd.

Vad bör jag vara medveten om innan jag köper en spjälsäng?

Ur Konsumentverkets synvinkel finns det ett antal punkter som du bör vara uppmärksam på innan du köper och använder spjälsäng. Det ska vara minst 30 cm mellan den högsta inställningen på spjälsängens botten och spjälsängens ovansida, om du väljer spjälsäng, med en botten som kan justeras. Här är det också viktigt att komma ihåg att botten inte får kunna sänkas utan verktyg. Se sedan till att det är 4,5-6,5 cm mellan lamellerna så att ditt barn inte riskerar att skada lamellerna.

Väljer du en spjälsäng där sidorna går att fälla ner får barnet inte klara av detta själv. För största säkerhet rekommenderas att det finns två låsmekanismer som måste aktiveras samtidigt, så du är säker på att ditt barn inte kan sänka sidorna själv. Väljer du att inreda din spjälsäng eller fylla den med en massa tillbehör, se till att det inte är små delar som lätt kan ramla av. Samtidigt är det också viktigt att tillbehören inte har snören som barnet kan lindas in i.

Hur länge kan barnet använda spjälsäng?

Det är olika hur länge ett barn njuter av sin spjälsäng. Detta beror mycket på vilken spjälsäng du har valt. Det sägs dock ofta att en spjälsäng kan användas upp till att barnet är runt 3 år. Det är dock inte bara åldern du behöver fokusera på, barnets storlek och beteende är en viktigare faktor när det kommer till att byta säng.

Om din bebis inte längre kan vara i spjälsängen blir det naturligt att byta ut den till en säng som passar din bebis storlek. Om din bebis börjar bli olycklig av att ligga i spjälsängen eller börjar klättra upp och ner för den, kan den hamna i farliga situationer för din bebis och därför bör du byta ut spjälsängen om detta börjar.

Utvald just nu